Mezoterapija lica je tehnika podmlađivanja, toniranja i revitalizacije kože lica, vrata i dekoltea. Izvodi se direktnim ubrizgavanjem bioloških supstanci - vitamina, minerala, antioksidanata i drugih aktivnih supstanci u sloj kože gde su krvni sudovi, mezoderm. Omogućava intenzivnu hidrataciju i ishranu kože. Značajno usporava procese starenja. Stimuliše različite biološke metabolizme kože, a podstiče čak i regeneraciju  u traumatskim situacijama.

Površni sloj kože funkcioniše kao barijera prema materijama iz okoline - štiti organizam, ali i sprečava resorpciju više od 10% aktivnih supstanci u regenerativnim kremama. Cilj mezoterapije je povećanje aktivnosti fibroblasta, ćelija odgovornih za stvaranje kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Ponavljanjem procedure dubina bora se smanjuje, popravlja se tonus kože, koja postaje zdravija i mlađa.

Za tretman se koristi specijalna kombinacija vitamina, amino kiselina i hijaluronske kiseline indikovanih za prevenciju i borbu protiv uzroka starenja kože u ranim fazama. Odnos i količlina aktivnih supstanci zavisi od željenih rezultata.

Mezoterapija

mezoterapija