PRP drago

PRP ili plazma obogaćena trombocitima koristi se za poboljšanje kvaliteta kože, njenog tonusa i teksture, za tretman bora, slabe kose, ožiljaka od akni i strija, podočnjaka. Ova biostimulacija ćelijskog rasta je sigurna, stvara trenutni i dugotrajan efekat i ima prirodne rezultate. Trombociti otpuštaju faktore rasta koji pomažu ljudskom organizmu da popravi svoje nedostatke stimulišući ćelije na regeneraciju novog tkiva.

Intervencija nije komplikovana i praktično nema neželjenih efekata. Proces podrazumeva uzimanje krvi od pacijenta, koja prolazi kroz centrifugiranje radi stvaranja PRP-a. Zato što se koristi vlastita plazma, nema opasnosti od prenošenja bolesti, ili alergije. Da bi intervencija bila što komfornija, može se koristiti topikalni ili lokalni anestetik. Sam proces intervencije traje oko 45 minuta. Neposredno nakon intervencije vidljivi su trenutno oticanje i zarastanje rane.

Obnavljanje kolagena traje oko 6 nedelja, zavisno od stanja kože i stila života. Dva do tri tretmana će biti dovoljna za trajanje rezultata više od 18 meseci.

prp

prp