Botoks Drago

Botox (Botoks) privremeno opušta mišiće lica, kožu čini glatkom i smanjuje bore. Tretman je brz, siguran i lagan način da se ublaže i otklone bore koje daju licu umoran, ljut ili stariji izgled. Najčešće se koristi za bore na čelu, linije oko očiju i bore mrštenja. Bore nastale usled oštećenja kože suncem i gravitacijom ne reaguju na botoks. Može se koristiti i za „pušačke“ bore, bradu, kao i za uglove usana i bore na vratu.

Prilikom tretmana botoks se ubacuje u vrlo malim dozama i blokira prenos signala između nerva i mišića, čijim se pokretima prave bore. Procedura traje svega nekoliko minuta i ne zahteva anesteziju. Botoks se ubrizgava veoma finom iglom uz minimalan diskomfor. Mišić u koji je ubrizgan Botox (Botoks) je privremeno paralisan – tj. ne može da se kontrahuje. To dovodi, indirektno do smanjivanja i nestajanja bora.

Ova tehnika skoro da nema neželjenih efekata. Rezultati traju 3-4 meseca, a vide se već za dva ili tri dana. Pun efekat vidljiv je nakon desetak dana. Botoks je najefikasniji za bore koje se još nisu u potpunosti formirale, tako da pogoduje i prevenciji nastanka bora.

Botox

Botox